Bir cami halısı dendiğinde camilerin o huzurlu atmosferi, aklımıza gelenlerin ilk başındadır. Oysa bazı camilerde, maddi imkânsızlıkların da etkisiyle kaliteden taviz verilmektedir. Atalarımızın pek çok kez dile getirdiği “ucuz mal alacak kadar zengin değilim” özdeyişine rağmen yapılan bu hatalar, camilere yakışmayan bir görüntüye sebep olmaktadır. Camilerin en çok kullanıldığı Cuma namazları, bayram namazı ve Ramazan ayı gibi zamanlarda bu sıkıntı ayyuka çıkmaktadır. İşte bunun önüne geçmek için kaliteli ve konforlu bir cami halısı nasıl olur, gelin bu yazımızda inceleyelim:

Cami Halılarında Fiyat = Kalite midir?

Yukarıda yapılan giriş sonrasında tek odaklandığımız noktanın cami halısı fiyatları olduğu düşünülmemelidir. Cami halısı gibi irili ufaklı pek çok üretici bulunan sektörde ortaya çok farklı fiyatlandırmalar çıkabilmektedir. Bazı durumlarda kaliteden bağımsız olarak fahiş fiyat uygulaması yapan cami halısı firmaları ortaya çıkabilmektedir. Tam tersi bazı hallerde de büyük ve kurumsal firmalar, kaliteli ürünleri daha ucuza mal etme avantajını fiyatlara yansıtabilmektedirler. Bu nedenle de Cami Halılarında Fiyat Değişkenliğinin Nedenleri başlıklı yazımızı okumanız tavsiye edilmektedir.

Kaliteli Cami Halısı İçin Nitelikli Firma Seçilmelidir

Kalite ve zarafet, her an hayatımızı süslemesi, tüm süreçlerimize şekil vermesi arzulanan ayrıntılardır. Cami halısı seçimi yaparken kalite isteniyorsa en kolay metot, nitelikli ve kurumsal firmalarla çalışmaktan geçmektedir. Bu tüp firmalar sektörde rüştünü ispat etmek ya da kalıcı olmak gibi felsefelerle kaliteli cami halısı üretmenin yollarını aramaktadırlar. Kaliteyi ucuza almanın bir yolu da yine bu tip firmaları tercih etmekle sağlanabilecektir. Zira, uygun fiyatlarla ne kadar çok müşteriye ulaşılırsa o denli fazla referansa sahip olunacaktır. Kurumsal firmaları en çok büyüten unsur da işte bu mutlu müşteriler olacaktır.

Cami Halısında Yün İncelemeleri

Genel olarak kabul görmüştür ki, en kaliteli ve en uzun ömürlü cami halısı,yün cami halılarıdır. Bu nedenle yün cami halısı tercih edilmesi, iki taraflı memnuniyet oranını arttıracaktır. Yün Cami Halısının Özellikleri Ve Avantajlı Yönleri başlığı altında yayımlamış olduğumuz yazımız size bu konuda ışık tutacaktır. Kısacası, doğal yünlerle üretilmiş cami halıları, ilmek sayısına da bağlı olarak hem sağlık hem de konfor açısından doğru bir tercih olacaktır. Kolay temizlenebilir olmaları yanında ses ve ısı yalıtkanlığının fazla olması da yün cami halıları tercih edilmesinde önemli faktörler olmaktadır.

İlmek Sayısının Cami Halısında Kaliteye Etkisi

Yukarıda da ifade edildiği üzere yün cami halısı seçilirken bile ilmek sayısında hassas olunmalıdır. Aynı altın seçiminde karat derecesine bakıldığı gibi, halının kalitesini belirlerken de ilmek sayısına dikkat edilmelidir. Bununla beraber pek çok kullanıcı bu ayrımı bilmediğinden, cami halısı seçimi yapılırken konunun uzmanlarına danışılması faydalı olacaktır.

Yüner Halı, 70 yıla yaklaşan mazisiyle ülkemizde kalitesini kanıtlamış ve sektörde sözü geçen firmaların başındadır. Sizler de cami halısı tercihinizde kaliteyi, ucuza almak istiyorsanız hemen bizi arayın.

Bu sayfayı paylaş: