Trakya’nın en nadide illerinden biri olan Kırklareli, tarih boyunca kavimlerin geçiş yollarında bulunmuş bir şehirdir. Bu nedenledir ki pek çok devletin gözünü diktiği bir yerleşim yeri haline gelmiştir. Osmanlı idaresine geçtiği tarihten itibaren Türk – İslam sentezine bürünen bir mekân halini almıştır. Şehrin müdafaası için yapılan sur, kale ve geçitler bir yana han, hamam ve ibadethaneler şehrin İslami yönünü açığa çıkaran unsurlar halindedir. Camilerin dış mimarisi kadar içini de güzelleştiren ve emsallerinden farklı kılan hususların başında Kırklareli cami halıları gelmektedir. Büyük bir özenle, şehrin iklimine ve dokusuna uygun olarak tasarlanmış Kırklareli cami halısı çeşitleri, yıllardır vasfını korumuş ve cami dekorasyonunun önemli bir belirleyicisi halini almıştır.

Trakya’daki İlk Osmanlı Eseri: Hızırbey Cami

Osmanlı tarafından Trakya’ya armağan edilen ilk eser, Kırklareli’nde bulunan Hızırbey Cami’dir. Kırklareli merkezindeki çarşıda inşa edilmiş olan bu cami, 1383 yılında Köse Mihalzade Hızır Bey tarafından yaptırılmıştır. Yapımı esnasında Kâbe mimarisinden esinlenilmiş olan Hızırbey Cami, yaklaşık 1000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği kapasiteye sahiptir. Çinilerinden duvar yazılarına kadar büyük bir özenle hazırlanmış olan Hızırbey Cami içerisindeki cami halıları Kırklareli halkının da büyük dikkat çekmektedir. Ziyaretçiler tarafından özellikle renk ve desenlerindeki göz alıcılık ile yün kalitesinin çok farklılık arz ettiği belirtilmektedir.

Günümüz Kırklareli Camilerinde Yüner Halı Farkı

Gelelim günümüz camilerine. Son yıllarda yapılan camilerde de çok güzel mimari esintilere rastlanmakta özellikle iç dekorasyon konusunda hassasiyet gösterildiği anlaşılmaktadır. Yeni camilerde de bölge insanını yansıtan renk ve desenler konusunda dikkatli olunduğu gözlemlenmektedir. Cami halısı tercihinde özellikle bölgenin iklimsel özellikleri de dikkate alınarak, yün cami halısı seçimine gayret edildiği gözlemlenmektedir. Kırklareli cami halısı konusunda yükselen değer olarak göze çarpan Yüner Halı, bu konulardaki hassasiyetiyle dikkatleri çekmektedir. Özellikle, tarihi camilerde bulanan cami halıları hassasiyetine uygun en kaliteli hammadde kullanarak, el emeği göz nuru ölçeğinde halılar üretmektedir.

Cami halıları Kırklareli ilimizde Yüner Halı farkıyla üretilmekte ve beğenilere sunulmaktadır. Kırklareli ve çevresinde donattığımız cami sayısı pek fazladır. Konuya ilgi duyan müşterilerimiz, Vize ilçesinde bulunan Üç Oluk Cami ile Merkez Hasanbey Cami’yi ziyaret ederek Kırklareli cami halıları farkımızı görebilirler. 70 yıla yakın halıcılık tecrübesine ve şanlı bir geçmişe sahip olan Yüner Halı, cami halıları sektöründeki özelliklerini her geçen gün geliştirmektedir. Kaliteden hiçbir şekilde taviz vermeden, en uygun cami halısı üretme iddiasını sürdüren firmamız, bu kapsamda ürün gamını ve üretim kapasitesini sürekli geliştirmektedir. Firmamıza ilişkin daha geniş bilgiler edinmek üzere Yüner Cami Halısında Lider başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Ücretsiz keşif veya Kırklareli cami halısı hakkında yetkilisinden detaylı bilgi almak istiyorsanız hemen bizi arayınız. Mükemmel camilerin vazgeçilmezi olan Yüner Cami halıları ile tanışın ve farkımızı siz de fark edin.

Bu sayfayı paylaş: