Camiler, Müslümanların toplu ya da yalnız olarak ibadetlerini gerçekleştirdikleri kutsal mekanlardır. Bilim, kültür, mimari ve sanat alanında çağdaşlarının rol modeli olmayı hep başarmış olan atalarımız, cami dekorasyonlarına çok önem vermişlerdir. Bunun en önemli nedenleri, bu kutsal mekanların manevi kıymetini göstermek istemeleri yanında huşu içinde ibadetlerin yapılmasını sağlamaktır. Cami dekorasyonu açısından pek çok önemli detay olsa da cami halıları bu detaylar içerisinde en çok dikkat çekenlerden olmuştur. Belki de bu nedendendir ki, Türk cami halısı sektörü, dünyada en çok bilinen halıcılık markalarından biri haline gelmiştir.

Cami Dekorasyonunda Hassas Unsurlar

Bir cami dekorasyonu başlamadan önce estetik ve sanatsal kaygılar, yapının dışı ve çevresi yapılırken de dikkate alınmalıdır. Bu sayede komple bir güzellik sağlanmasının ilk adımları atılacaktır. Camilerin iç dekorasyonu yapılırken ise en önemli dört detay ses, ışık, ısınma ve görselliğe yönelik hususların öncelikle ele alınması gereğidir. Ses akustiği iyi yapılmayan, ışık ve aydınlanma yönünden önem gösterilmemiş ibadethaneler içerisinde ruhani bir atmosfer sağlanması zor olacaktır. Bunlar yanında ısı yalıtımı olmayan mekanlar her zaman sorun teşkil eden bir konumda bulunacaktır. Pek tabi ki camilerin görselliğinin düzgün olarak yapılması sayesinde ibadetlerin daha bir huşu içerisinde yapılmasına katkı sunulacaktır.

Yukarıda bahsi geçen unsurların kesişim noktasının ise cami halıları olduğu kolayca anlaşılabilmektedir. Zira cami halısı, camilerin görselliğinde önemli bir faktör olması yanında, ses ve ışık yalıtımında en tamamlayıcı unsurların da başında gelmektedir. Bu nedenle de cami halısı seçimi yapılırken daha özenli ve dikkatli seçim yapılması faydanıza olacaktır. Bu konuda sitemizde daha önce yayınlamış olduğumuz Cami Halısı Seçimi Ve Montajında Nelere Dikkat Edilmelidir başlıklı yazımızı okumanız tavsiye edilmektedir.

Kaliteli Cami Halısı Ses Ve Isı Yalıtımı Sağlar

Kutsal mekanlarımız için cami halısı seçerken ses ve ısı yalıtımı yapan halılar seçilmesi önem arz etmektedir. Dört mevsim ve günün her saati kullanılan ibadethaneler içerisinde ses ve ısı yalıtımı olmaması, ibadetlerin neşvesini bozacaktır. Ses yalıtımının eksik olması, cami içerisindeki akustiği bozacak, dışarıdan gelmesi muhtemel seslerin cemaatin dikkatini dağıtmasına neden olacaktır. İbadetlerin konforunda önemli unsurlardan biri olan ısı yalıtımı ise hem kış hem de yazın sıcak zamanlarında kritik bir hale gelmektedir. Kalitesiz bir cami halısı tercih edilmesi halinde yazın terleten, kış aylarındaysa soğuğa maruz kalınmasına neden olan durumlar ortaya çıkacaktır. Bu durumlar ise camilerin güzellik ve özelliklerini negatif etkileyen bir husus olacaktır.

Güzel bir cami halısıalmak için ses ve ısı yalıtımı yanında renk, desen uyumuna ve caminin iç duvar tasarımlarına da dikkat etmek gerekmektedir. Sitemizde bulunan Yün Cami Halısı Seçiminde Renk Ve Desen Uyumunun Önemi başlıklı yazımız bu konuda size ışık tutacaktır. İyisi mi siz, siz olun Yüner Halı tecrübesi ve kalitesinden taviz vermeyin. Gelin, mutlu müşterilerimizden biri de siz olun.

Bu sayfayı paylaş: