Denizi, doğal güzellikleri ve her zaman gülen yüzlere sahip konuksever insanıyla İzmir, ülkemizin nadide illerinden biridir. Simide gevrek, çekirdeğe çiğdem diyen İzmir halkı, hayatı yaşamasını bildiği kadar milli ve manevi değerlere de çok saygılıdırlar. Millî mücadele esnasında İzmir’in önemi kadar Türk ve Müslüman toplumlarına yarenlik etmiş olması İzmir’i bizlere daha fazla sevdirmektedir. Özellikle Selçuklu döneminde başlayıp, Osmanlı İmparatorluğu ile devam eden süreç Türkiye Cumhuriyeti ile devam etmiştir. Artık İzmir bir Müslüman şehridir ve pek çok tarihi cami ile donatılmıştır. Bu camilerdeki cami halıları ise her şeyiyle farklı İzmir cami halısı türlerini de bize yansıtmaktadır.

Özellikle Konak ve Kemeraltı bölgelerinde yoğunlaşmış olan İzmir camilerinden bazıları Hisar Cami, Kestanepazarı Camii, Konak Yalı Camii, Salepçioğlu Camii ve Menderes’te bulunan Kasımpaşa Camii’dir. 14. Yy’da yapılmış bu camiler halen ayakta ve misafirlerini ağırlamaktadır. Yeni dönemde yapılmış ve yapılmakta olan camiler için seçilen cami halıları İzmirlilerin eşsiz zevklerini yansıtmaktadır. Manisa Demirci’nin en meşhur cami halısı markası Yüner Halı kalitesi, İzmirlilerin seçimleri doğrultusunda İzmir’in camilerinde boy göstermektedir.

İzmirliler kaliteyi sever, kaliteli ürünlerin kıymetini çok iyi bilir. Yüner Halı, cami halıları konusundaki uzmanlığı sayesinde İzmir halkı tarafından çok sevilmiştir. İzmir cami halısı üretirken, halkın talep, istek ve estetik anlayışına uygun cami halıları yapan Yüner Halı bunun semeresini görmektedir. En çok tercih edilen cami halısı firması olmasının altında yatan sebeplerin başında da bu yaklaşımlar yatmaktadır.

Yüner Cami halıları, İzmir’den gelen talepler karşısında çok hızlı bir şekilde yerinde keşif yapma imkânına sahiptir. Yapılan bu hızlı keşif, detaylı ölçümler ve hesaplamalar sonrasında cami halısı üretimini başlatmaktadır. Yüner Halı, Yün Cami Halılarının İlginç Üretim Aşamaları yazısında da görüldüğü üzere detaylı ve kaliteden taviz vermeyen bir şekilde üretimi yapmaktadır. Devasa tesislerinde yeterli makine ve teçhizata sahip olan Yüner Halı, kısa sürede cami halılarını hazır hale getirmektedir. Bu zahmetli süreç sonrasında işin en keyifli kısmı gelmekte ve cami halıları, yıllarca bulunacağı camilere yerleştirilmektedir. Sonrasında Yüner Halı olarak bizlere kalan ise müşterilerimizin memnuniyeti ve güler yüzü olacaktır.  İzmir cami halısı Yüner’den alınır…

Bu sayfayı paylaş: