Cami Halısı Çeşitleri Akrilik ve Yün Cami Halıları

Ülkemiz, cami halısı endüstrisinde en ileri teknolojiye sahip yerlerden biridir. Yüzyıllardan beri halı ve kilim dokuma tezgahlarıyla, el dokuması olarak üretim bu işin kökenleridir. Özellikle son 20 yıl boyunca, cami halısı sektörünün gelişmesi ise teknolojinin gelişmesine paralel olmuştur. Artık pek çok fabrikada üretilmeye başlayan cami halıları, dünyanın hemen her köşesine ihraç edilmektedir. Bununla beraber, cami halılarının üretiminde kullanılan hammadde değişikliğinden kaynaklanan 2 temel cami halısı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan ilki akrilik cami halısı bir diğeri ise yün cami halısı çeşitleridir. Bu yazımızda akrilik ve yün cami halıları ile bazı bilgilendirmeler yapacağız.

Cami Halısında Kaliteyi Belirleyen Nelerdir?

Cami halıları farklı boyutlar, desenler, renkler ve modellerde üretilir. Cami halısı alma kararı verirken sadece bunlara bakmak ve bu konulara göre karar vermek sonradan pişmanlık nedeni olabilir. Asıl odaklanılması gereken husus ise cami halısının kalitesi olmalıdır. Peki kalitenin göstergeleri ve bizim nitelikle ilgili karar vermemizi sağlayan unsurlar nelerdir? Bu konuda sitemizde bulunan https://www.yunercamihalisi.com.tr/blog/cami-halisi-secerken-dikkat-etmeniz-gerekenler-cami-halisi-fiyatlari-nasil-olmalidir-cami-halisi-firmasi-tercihiniz-nasil-olmalidir-cami-halisi-renkleri-ve-desenleri-nasil-olmalidir/ linkine tıklamanız halinde çok daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Cami halısı kalitesinde ilk göze çarpan özellik, üzerinde dolaşılırken ya da otururken hissedilen konfor ve rahatlık hissidir. Zira konforlu olduğu anlaşılan bir halıda kullanılan hammadde ve malzemelerin daha kaliteli olduğu çıkarımı yapılabilir. Konforu üst düzeyde sağlayan cami halıları, yoğun kullanılan camilerde ve uzun süreli kullanımlarda herkesi memnun edecektir. Diğer bir husus ise, iplik kalitesi ile hav ve dokuma sıklıklarının incelenmesi ile ortaya çıkar. Halının yüzeyinin dokuma sıklığına bakarak kalite hakkında güzel bir karar verebilirsiniz.

Yün Cami Halısı Özellikleri

Camilerimizde genel olarak kullanılan halıların başında yün cami halıları gelir. Özellikle konforlu yapısı, sağlık açısından avantajlı yönleri ve mukavemetli yapısı sayesinde bu halılar tercih edilmektedir. Tarihi camilerimizde ve yeni yapılan büyük camilerde genellikle yün cami halıları kullanılmasının nedeni de budur. İklimsel açıdan bakıldığında bu halıların genelde nemli olmayan bölgelerimizde tercih edildiği görülmektedir. Ayrıca ses ve ısı yalıtımına sahip olması da yün cami halılarının önemli farklılıklarıdır.

Yün cami halıları, diğer halılara nazaran daha pahalı olsa bile tercih edilebilir olmasında bazı özel hususlar da mevcuttur. Bazı cami halı firmaları bu konularda kendilerini çok geliştirmektedirler. Örneğin anti alerjik yapıya sahip cami halıları üretebilen firmalar vardır. Alev tutmayan, çabuk kirlenmeyen ve özel üretim teknikleri sayesinde güveye karşı koruma sağlayan halılar da firmaların üretim portföyleri arasındadır.

İşte bu özelliklere sahip yün cami halıları, bu sektörde profesyonel olarak bulunan cami halısı firmaları tarafından üretilmektedir. Ayrıca bu tip firmalar, montaj aşamaları dahil her aşamada müşterilerinin yanında olur ve farklarını ortaya koyarlar.

Akrilik Cami Halısı Özellikleri

Yün cami halıları kadar ülkemizde bilinen bir diğer halı çeşidi de akrilik cami halısı çeşitleridir. Özellikle yeni camilerde kullanılan ve sıcak iklime sahip yerlerde kullanılan akrilik cami halıları, uygun fiyatıyla da dikkat çekmektedir. Renk, desen ve model olarak çok farklı olmamakla birlikte, akrilik cami halılarının hammaddeleri biraz farklılık göstermektedir. Yün yerine, sentetik malzemeler kullanılmakta ve estetik ürünler oluşturulmaktadır.

Bu tip halılar da kolay temizlenebilir ve çabuk kir tutmayan özelliklere sahiptir. Ayrıca terletme yapmaması ve yün halı kalitesine yakın kalitelerde üretilebilmesi tercih edilebilme oranını arttırmaktadır. Akrilik cami halıları neden daha fazla tercih ediliyor diye sorduğumuzda ise karşımıza uygun fiyatları çıkıyor. Bu noktada sentetik ürünlerin alerjik olabileceği notunu eklememiz gerekiyor. Yün hammaddeli ürünler ise toplum sağlığı açısından daha doğru bir tercih olacaktır.

Yüner Halı, Farkını Görmelisiniz

Kaliteli cami halıları, çok daha uzun süre kullanılabilir ve daha nitelikli anları, daha mutlu yaşamanıza katkı sunar. Yüner Halı, bir asra yaklaşan köklü tarihi ve dededen toruna gelen halıcılık kültürünü günümüze adapte ederek çalışmalarını sürdürmektedir. Tamamen müşteri odaklı çalışma politikası ile memnun bir toplum oluşturmaya devam etmektedir. Ülkemizin tüm il ve ilçelerinde ücretsiz montaj hizmetimizden faydalanmak için bizi arayabilirsiniz. Ürünlerimizi gördüğünüzde bize hak verecek ve farkımızı göreceksiniz. En uygun cami halısı fiyatları ve kalite için Yüner Halı sizin yanınızda.

Bu sayfayı paylaş: