Cami Halısı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken En Önemli 4 Nokta

 

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’de bile ülkemizin pek çok tarihi güzelliği anlatılırken camiler en müstesna yeri almıştır. Camilerimiz, bizler için kutsal bir mekân olması yanında dinimizin ve bağımsızlığımızın sembolü gibidir. Bundan hareketle camileri inşa edilirken ve iç dizaynı yapılırken azami gayret gösterilmektedir. Üzerinde bulunmaktan keyif aldığımız cami halıları ise işte bu iç cami tasarımı içerisinde çok önemli bir alanı kapsamaktadır. Bir camiyi güzel gösteren orada bulunan cami halısı kalitesi ve bu halıların iç dizayna olan uyumudur. Bunun için herkesin belli başlı kriterleri vardır. Kimileri halıların modelleri üzerinde yoğunlaşmışken kiminin ise renkler ile ilgili kesin çizgileri vardır. Bazıları sadece cami halısı fiyatları ile ilgili daha hassasiyetle düşünürken bazen de kalite ön planda gelmektedir. Gelin bu yazımızda sizlerin cami halısı seçimleriniz için başucu kaynağı olacak bir bilgilendirme yapalım…

  1. Cami Halısı Kalitesi ve Niteliği Nasıl Olmalıdır?

Cami Halıları ülkemizde çok farklı firmalar tarafından farklı hammadde ve üretim hatları kullanılarak üretilmektedir. Teknoloji yoğun bir sektör olan halıcılık piyasasında rekabet had safhada olup kalite ile oynanarak cami halısı fiyatları düşürülmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle köklü ve kurumsal firmalarla çalışmanız, daha kaliteli bir cami halısı almanızı kolaylaştıracaktır. Bu doğrultuda siz de cami halısının kalitesini anlamak için gözünüzle inceleme yapabilir, işin uzmanları ile görüşebilirsiniz. Alacağınız bir cami halısının kalitesini anlamak için üretiminde kullanılan yüne, hav ve dokuma sıklığına, renklerin uyumuna, desenlerin güzelliğine bakılabilecektir. Ancak kaliteyi belirleyen en önemli unsurun yün ve dokuma teknolojisi olduğunun altını çizmek isteriz. Yün Cami Halılarının İlginç Üretim Aşamaları başlıklı yazımız, sizlere üretim teknolojileri ve kalite hakkında daha detaylı bilgiler sunabilecektir.

  1. Cami Halısı Fiyatları Nasıl Olmalıdır?

Pek tabi ki müşteri olarak her ürünü alırken en ucuzunu almak isteriz. Ancak hepimiz de biliriz ki kaliteyi ucuza alabiliyorsak iyi bir alışveriş yapmışız demektir. Cami halısı alırken yapılan hataların başında da işte bu paradoks gelmektedir. Zira, Yüner Halı olarak yaptığımız ücretsiz keşifler sonrasında sunduğumuz bazı fiyat tekliflerinin çok altında fiyatlar teklif edilebildiğini görüyoruz. Bunun nedenini incelediğimizde büyük bir bilgi kirliliği ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Kimi zaman yün cami halısı alacağını zanneden kişilere daha kalitesiz ve sağlığa zararlı hammaddelerle üretilmiş sentetik halılar teklif edildiği ortaya çıkıyor. Bazen de dokuma sıklığı açısından oldukça kalitesiz ve konforsuz halıların, camilere serildiğini üzülerek görüyoruz.

Bu nedenlerle müşteriler olarak sadece cami halısı fiyatları üzerine odaklanma hatasına düşmemeliyiz. Kaliteli bir ürünü kurumsal ve profesyonel ölçülerle çalışan bir firmadan almanın daha iyi olacağını bilmeliyiz. Yüner Halı kalitesi ve özeniyle ürettiğimiz tüm cami halılarını en uygun fiyatlarla sizlere sunmanın gayreti içerisinde olduğumuzu bilmenizi isteriz. 70 yıla erişen güçlü halıcılık geleneğimizden aldığımız güçle, cami halısı siparişlerinizde tatsız sürprizlerle karşılaşmayacağınızı da garanti ederiz.

  1. Cami Halısı Renkleri ve Desenleri Nasıl Olmalıdır?

Camilerin iç tasarımlarında cami halısı renk ve desenleri de çok önemli rol oynar. Bazı kişiler cami halısı rengi hususunun önemli olmadığını söyleseler de halılar serilince durum hiç de öyle olmaz. Çünkü camilerin duvarları ve içyapısı ile uyumsuz cami halıları, camilerin havasını da bozmaktadır. Bu nedenlerle yapılacak keşif sonrasında cami halısı renkleri uzman halıcılarla birlikte belirlenmelidir. Bunun yanında cami halısı desenleri de renklerle ve ilin genel alışkanlıklarıyla uyumlu olması sağlanmalıdır.

Ülkemizde sıklıkla kullanılan halılar, kırmızı cami halısı ve bunun benzeri renkler ile turkuaz cami halısı ya da mavi cami halısı çeşitleri olmaktadır. Kullanılan desenler ise genelde köklü tarihimizden günümüze süzülüp gelen desenler olmaktadır. Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma cami halısı desenleri, halkımızın de beğenisini kazanmıştır. Renk ve desenlerle ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak ve görsel bir şölen yaşamak istiyorsanız sitemizde bulunan http://yunercamihalisi.com/#  linkini tıklayabilirsiniz.

  1. Cami Halısı Firması Tercihiniz Nasıl Olmalıdır?

Belki de sizler için üzerinde en hassas şekilde durmanız gereken adım burasıdır. Çünkü her ürünü alırken, ürünün arkasındaki firmanın gücü ve kurumsallığı, sizin sonraki süreçlerdeki tek dayanağınız olacaktır. Cami halısı sektöründe de halıların montajı yapıldıktan sonraki süreçlerde ilave servis hizmeti gerekebilmektedir. Bu konuda servis ağını kurmuş, müşteri memnuniyetini prensip edinmiş firmalar sizlere destek olabilecektir. Aksi durumlarda sizlere verilen desteklerin yerine getirilmediğini, özellikle satın alma sonrasında yalnız bırakıldığınızı görebilirsiniz. Bilmediğiniz bir konuda ürünün sorunlarıyla tek başınıza uğraşıyor olmak, sizin memnuniyetinizi silip süpüreceği kesindir.

Bu nedenlerle cami halısı firması seçerken çok dikkat edilmelidir. Bunu yaparken firmanın geçmişine, köklü bir tarihi olup olmadığına bakabilirsiniz. Uzun yıllar bu sektörde kalıcı olduysa, bu sizin için güzel bir işaret olacaktır. Firmanın kurumsal işleyişi ve profesyonel yaklaşımları da sizin için önemli bir göstergedir. Bu konuları incelerken firmanın referansları ile müşteri yorumları sizin en önemli dayanak noktalarınız olabilecektir.

Bugün sizlere cami halısı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli 4 noktayı anlatmaya gayret ettik. Sitemizde bulunan yazılardan biri olan Cami Halısı Seçimi ve Montajında Nelere Dikkat Edilmelidir başlıklı yazımızı da bu yazıyla birlikte okumanızı tavsiye ediyoruz. Böylece cami halısı alırken ya da halılarınızı yenilerken en doğru seçimi yapabileceksiniz. Bununla birlikte 70 yıllık halıcılık tecrübemizle diyoruz ki Yüner Cami Halısı her zaman yanınızda olacak. Biz size desteğe hazırız, yeter ki hemen bizi arayın…

Bu sayfayı paylaş: