Yüce dinimiz İslam, bizlere her zaman nezaketi, güzel ahlakı ve maddi manevi yönlerden temiz olmayı salık vermektedir. Bundandır ki, yaşamımızın her anında olduğu gibi, özellikle de ibadetlerimiz esnasında bu hususlara azami gayret ederiz. Camilere giderken en temiz kıyafetlerimizi giymek, güzel kokular sürünmek hep bizlere dinimizden kalan güzel miraslardandır. Hal böyleyken camilerin en önemli dekorasyon unsuru olan cami halısı çeşitlerinin bu hassasiyetlerin dışında tutulması pek de doğru olmayacaktır.

Cami Halıları, Camilerin Ruhunu Yansıtmalıdır

Camilerin mimari özellikleri, konumu, tarihsel yapısı, renk ve desenleri camilerin ruhudur. Bununla birlikte bir camide, girişten itibaren ilk ayak bastığımız yer cami halıları olmaktadır. Bu nedenle de cami hakkındaki en önemli intibalarımızı, cami halısı ile sağlamaktayız. Bu konu o denli önemlidir ki, camilerin huzurlu iklimine yakışmayan özelliklere sahip cami halısı modelleri kimseyi memnun etmeyecektir. Camilerin ruhunu yansıtan cami halısı seçimi işte bu nedenlerle çok hassas yapılmalı, gerekirse profesyonel destek alınmalıdır.

Bu hususta daha önce sitemizde yayınlanmış olan Cami Halısı Seçimi Ve Montajında Nelere Dikkat Edilmelidir? başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye deriz. Bu yazıda da görüleceği üzere son zamanlarda camilerimize yakışmayan kalite, nitelik, renk ve desenlerde cami halısı tercihlerine rastlanmaktadır. Bunların da ötesinde işinin ehli olmayan cami halısı firmaları tarafından yapılan cami halısı montajlarının da hali içler acısıdır. Bu montajlar sonucunda oluşan tablo maalesef camilerimizin ve insanımızın hak ettiği standartların çok çok uzağındadır. İşte bu noktalar kanayan yaramız haline gelmiş ve özellikle kurumsal firmalar ile cami halısı profesyonellerinin gündem konusu halini almıştır.

Kaliteli Cami Halısı İle Daha Huzurlu Camiler

Gözümüzden sakındığımız kutsal mekanların şanına yakışır özellikte dizayn edilmesi hepimizin boynunun borcudur.  İbadetin neşvesini ve huzurunu bile etkileyen bu hususta ilk yapılması gerekenlerden biri, cami halısı seçiminde kalitenin ilk kriter haline getirilmesidir. Bunun mümkün olması sadece kaliteli ve kurumsal anlayışla çalışan firmalarla mümkün olacaktır. Kurumsal firmalar hem cami halısı kalitesinde hem de personel niteliğinde daha doğru bir noktada durmaktadırlar. Bunun sonucu ise göze ve gönle hitap eden, huzurlu ibadet mekanlarının oluşması olacaktır. Aksi durumlarda tasarım ve işçilik garabeti halini almış cami halısı modelleri ile karşılaşılması hepimizi üzecektir.

Bu sektörün yapı taşlarından ve en köklü firmalarından biri olan Yüner Halı, yılların getirdiği birikim, profesyonellik ve kalitesiyle sizlere hizmet vermektedir. 70 yıla yaklaşan şanlı tarihiyle halkımızın gönlünde taht kurmuş, kaliteli cami halısı ve nitelikli işçilik prosedürlerini harmanlamıştır. Bu sayelerde camilerdeki huzurlu atmosfere katkı sunmanın onuru ve gururu taşınmaktadır. Son model teknoloji ile üretilen tüm cami halısı modellerimizi sitemizden inceleyebilirsiniz. Dilerseniz bizleri arayarak, merak ettiğiniz hususları sorabilir, cami halısı modellerini yakından görmek için bizleri ziyaret edebilirsiniz. Unutmayalım, kaliteli cami halısı, huzurlu cami demektir.

Bu sayfayı paylaş: