Karadeniz ile Marmara arasında kalmış küçük ama çok şirin bir olan Zonguldak’tayız bugün. Ömrü kömür madenlerinde geçen elmas yürekli insanların memleketidir Zonguldak. Kadere rıza gösteren ve her daim şükreden yapılarıyla tam bir Anadolu kentidir. Zonguldak, dini yaşantısıyla ve camileriyle de farklıdır ve hayatın mistik yönünü bizlere hatırlatan özelliklere sahiptir. Zonguldak cami halısıaçısından çok başarılı örnekleri olan bir şehirdir. Asırlara meydan okuyan Ulu Cami, Kozlu Aziziye Cami ve Yeni Cami arasında mekik dokurkenyün cami halılarıdikkatimizi çekti. Gelin biraz Zonguldak Cami halılarıhakkında konuşalım.

Dikkat Çeken Zonguldak Cami Halıları

Zonguldak ilindeki muhteşem camiler içerisinde o mekanların güzelliğine yakışır cami halıları bulunuyor. Konforu ve rahatlatıcı özellikleri yanında, zamana meydan okuyan yün kalitesi de dikkatlerden kaçmıyor. Can alıcı renk ve desenlerinde hiç bozulma olmaması ve cami halısı kenarlarında bile yıpranma olmaması kalitenin de en temel göstergesi. Nispeten yeni camilere baktığımızda ise pek çok camide yine yün cami halıları ile karşılaştık. Bazı camilerde ise karşımıza bu kez fiyatı daha uygun ve kalite açısından tam olmasa da yüne yakın özellikte bir cami halısıile tanıştık: Akrilik cami halısı…Burada kıyaslama yapmaktansa sizlere sitemizde bulunan Akrilik cami halısı nedir ve özellikleri nelerdir? başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Zonguldak cami halısı fiyatları hakkında araştırma yapıyor ve cami halısı kalitesini incelemek istiyorsanız Çatalağzı’daki camileri ziyaret edebilirsiniz. Yüner Halı kalitesini taşıyan Işıkveren, Kırımsa, Doğancılar, Güney, Kokurdan Köyü, Muslu, Kuzyaka ve Çatalağzı Ulu Cami içerisinde cami halıları incelemesi yaparak fark edebilirsiniz. Size bir telefon uzaktayız, halılarımızı yerinde görün ve bizi arayın…

 

Bu sayfayı paylaş: