İç Anadolu ile Marmara arasındaki kavşak noktasıdır Bolu. Sarp dağları, sert kışı ama bir o kadar da mümtaz insanları ile yaşanılacak yerlerdendir. Tarihte de bu özelliklerinden dolayı önemli yerleşimlere ev sahipliği yapmıştır. Türk İslam hakimiyetine girdiğinden beri ise İslami eserler şehrin önemli bir cazibe merkezi olmasını sağlamıştır. Bolu camileri ve buraları ayrı bir güzelleştiren Bolu cami halıları şehirde önemli bir yer tutmaktadır.

Bolu’da Cami Seçiminin Önemi

Bolu’da pek çok tarihi eser ve tarihi cami bulunmaktadır. Bolu Yıldırım Bayezid Camii, Kadı Camii, Saraçhane Cami, Mudurnu Yıldırım Cami veya Süleyman Paşa Camii 14. yüzyıldan kalma eserlerdendir. Bolu cami halısı bakımından halkının gösterdiği hassasiyet bakımından çok bilinen illerimizden biridir. Hem camilerin fazlalığı hem deyoğun kış şartları Bolu cami halıları temininde halkın seçimlerinin çok dikkatli olmasını sağlamıştır. Öyle ki, kışın üşütmeyen yazın ise serin tutma özelliklerine sahip yün cami halıları daha çok tercih edilmektedir.

Bazı durumlarda ise özellikle yeni camilerde akrilik cami halıları tercih edildiği de görülmektedir. Fiyatının uygunluğu yanında yün cami halısı ile benzer bazı özelliklere sahip olması akrilik cami halısı seçiminde etken olmaktadır. Bu konuda seçim yapmak isteyen ve arada kalanların Kaliteli ve Konforlu Bir Cami Halısı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı yazımızı okumaları tavsiye edilir. Ancak şunu bilmelisiniz ki En uygun Bolu cami halısı fiyatları için Yüner Halı’yı izlemeye devam edin.

Bu sayfayı paylaş: