Erzincan Cami Halısı

 

Erzincan ili, doğu illerimiz arasındaki en büyük ve güzel yerleşim yerlerinden biridir. Tarihi boyunca çok fazla depremle karşı karşıya kalmış olsa da halkın birlikteliği ve dayanışmasıyla her şeyin üstesinden gelinebilmiştir. İlde bulunan tarih ise görülmeye değerdir. Göz kamaştırıcı yapılar arasında özellikle camiler büyük öneme haizdir. Cami Kebir Cami, Ulu Cami, Kandilli Cami, Yeni Mahalle Cami, Muhammediye Cami bunlardan bazılarıdır. Bu camiler içerisinde dolaştığında ambiyanstan etkilenmemek ve müthiş Erzurum Cami Halıları ile karşılaşıp beğenmemek mümkün değildir.

Erzincan Cami Halısı Modelleri

 

Erzincan’ın Fevzi Paşa Mahallesi’nde yer alan Terzibaba Camii ve Külliyesi ise bu yapılar arasında farklı bir yerdedir. Bu ibadethanenin yapımına 1990 yılında başlanmış ve 2001’de ibadete açılmıştır. Bir kubbe altında en fazla kişinin bir arada bulunabilmesiyle ünlü bir camidir. Terzibaba Cami içerisinde Erzurum cami halısı çeşitlerinden biri olan göbekli cami halısı ile karşılaşırsınız.  Ayrıca bu görkemli modelin rengi olarak turkuaz cami halısı seçilmesi de tüm yapıya ayrı bir hava kazandırmıştır.

Diğer pek çok camide ise genel olarak seccadeli cami halıları ile saflı cami halıları tercih edilmektedir. Cami halısı modeli olarak bunlar tercih edilirken hemen hemen tüm camilerde yün cami halısı çeşitlerinin talep gördüğü söylenebilir. Erzincan’ın soğuk iklimi ve ısı yalıtım ihtiyacı nedeniyle bunun çok doğru bir tercih olduğunu ifade edebiliriz.

Erzincan Cami Halısı Renkleri

 

Erzincan’da bulunan camilerde camilerin mimarisi ile iç dizaynın uyumlu oluşturulmaya gayret edildiği gözlemlenmektedir. Pek çok camide kırmızı cami halısı modellerine rastlamak mümkündür. Biraz daha koyu halı talep edenlerin ise bordo cami halısı tercihleri olmaktadır. Terzibaba Cami başta olmak üzere son yıllarda imal edilen camilerde ise mavi cami halısı tonları tercih edilmektedir. Bunlar arasında özellikle turkuaz cami halıları en fazla talep gören renklerdendir.

Erzincan Cami Halısı Fiyatları

 

Cami halısı almadan önce herkesin aklına gelen ilk düşünce en uygun fiyatlı cami halısı almak olur. Bu nedenle cami halısı fiyatları çok fazla merak edilir. Boy, hammadde kullanımı, desen ve hav kalınlığı gibi pek çok farklı etken cami halısı fiyatları üzerinde rol oynar. Bu nedenlerle Yüner Halı yetkilileri ile konuşarak, detaylı fiyat bilgisine erişebilirsiniz.

Ücretsiz danışmanlık alabileceğiniz telefon numaralarına erişmek için https://www.yunercamihalisi.com.tr/iletisim/ linkini tıklamanız yeterlidir. Ayrıca en temel önceliğinizin kalite olması gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz. Size karar almanızda yardımcı olması açısından sitemizde bulunan Kaliteli ve Konforlu Bir Cami Halısı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Erzincan Cami Halısı Nereden Alınır?

 

Sizler de Erzincan Cami Halısı almak veya halınızı yenilemek istiyorsanız, Türkiye’nin halıcısı Yüner Halı ile temasa geçebilirsiniz. Erzincan ilinin her ilçesine ücretsiz olarak montaj hizmeti verebiliyoruz. Halınızı çok kısa sürelerde imal edip, camilerinize en güzel şekilde monte ediyoruz. Erzincan Merkez Cami Halısı, Tercan Cami Halısı, Üzümlü Cami Halısı, Refahiye Cami Halısı, İliç Cami Halısı, Çayırlı Cami Halısı ve diğer ilçelerdeki cami halısı ihtiyacı için hemen arayın. Yüner Halı 70 yıldır olduğu gibi bundan sonra da halıda sağlık ve konfor için sizlerle…

 

Bu sayfayı paylaş: