Cami Halıları Nasıl Daha Uzun Ömürlü Olur?

 

Cami halısı alırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Bu konuda sitemizde bulunan yazıları incelerseniz mutlaka bir fikriniz oluşacaktır. Özellikle Kaliteli Ve Konforlu Bir Cami Halısı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızı okumanız halinde cami halısı alırken daha rahat karar verebileceksiniz. Bunlarla birlikte pek çok kişinin sorduğu soruların başında cami halıları nasıl daha uzun süreli kullanılabilir? Cami halılarını kullanırken ne yaparsak uzun yıllar boyunca aynı cami halısı konforunu muhafaza edebiliriz? soruları gelmektedir. Gelin bu yazımızda sizlere bu konuyla ilgili bazı önemli bilgiler verelim.

 

Cami Halısı Alırken Çok Dikkat Edelim

 

Cami halılarını çok uzun süre kullanmak istiyorsanız öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken husus satın alım esnasındadır. Zira cami halısı alırken doğru kararı verir ve hem uygun hem de kaliteli bir halı alırsanız daha uzun süreler kullanabilirsiniz. Uygun bir cami halısı derken kastımız sizin yörenize ve ilinizin iklimine uygun bir cami halısı seçmenizdir. Yörenize uygun desen ve renk seçimini yapabilirseniz, aynı halılarla uzun yıllar yetinebilirsiniz.

 

Bununla birlikte özellikle iklim şartları cami halısı seçiminde önemli bir faktördür. Çok sıcak ve nemli iklime sahip illerde kullanılabilecek cami halıları farklı olabilir. Soğukların ve ayazın fazla yaşandığı illerde ayrıca nem ve rutubet de varsa farklı özelliklere sahip cami halıları tercih edilmelidir.

 

Bunların hepsi uzmanlık gerektiren bir alandır ve bu konuda mutlaka işin uzmanlarına danışılmalıdır. Reklam ve tanıtım yapan kişilerin abartılı söylemlerine inanmadan,cami halısı sektöründe uzun yıllardır bulunan firma temsilcileri ile gönül rahatlığı ile görüşülebilir. Onlar sizlere her hususta danışmanlık yapacak karar almanızı kolaylaştıracaklardır.

 

Kısacası cami halısı alma kararı cami halısının ne kadar uzun süre kullanılabileceği düşüncesi üzerinde çok etkilidir. Bu nedenle satın alma kararını verirken daha ince elemeli ve sık dokumalısınız.

 

Cami Halısı Bakımlarına Dikkat Edilmeli

 

Ülkemizde sıklıkla ihmal edilen hususlardan biri de bakım ve onarım işlemlerinin tam olarak yapılmamasıdır. Pek çok sektörde gördüğümüz bu problemin yansımaları cami halısı kullanım ömürlerini de azaltabilmektedir. Küçük bir onarım ya da basit bir işlemle düzeltilebilecek problemler, dikkate alınmadığı zamanlarda çok daha büyük sıkıntılara neden olabilmektedir. Örneğin halının herhangi bir bölümünde basit bir güve yemesi ya da başka nedenlerle oluşan küçük yırtıkların bir an önce onarılması gerekir. Bu durum o bölgedeki problemin büyümesini engelleyecek ve halının kullanım ömrünü arttıracaktır.

 

Cami halısı ömrünü uzatan önemli hususlardan biri de havalandırma işlemlerinin belli aralıklarla ve düzenli bir şekilde yapılabilmesidir. Düzenli olarak havalandırılması ve temiz hava yanında güneşe de maruz bırakılan halılar nem ve kokularından arınacaktır.  Bu sayede halıların ömrünü kısaltan negatif etmenler ortamdan uzaklaşacaktır. Bu durum, halıların kullanım ömrünü arttıracağı gibi toplum sağlığı açısından da çok önemlidir. Çünkü halıların içerisine yer etmiş olan nem ve bakteriler insan sağlığını tehdit ederler. Bunların önüne geçebilmenin en temel yolu ortamı sık sık havalandırmaktır.

Cami Halısı Temizliği Daha Sık ve Dikkatli Yapılmalı

 

Cami halıları temizliği yapılırken hassas olunması gerekir. Yün cami halısı ya da akrilik cami halısı olduğu farketmeksizin halıların temizliğinde kullanılan kimyasallar zarar vericidir. Yoğun kimyasal kullanımı, halıların üst yüzeylerini yıpratır ve bir müddet sonra kötü bir görünüm kazanmasına neden olur. Yıpranan halıların en küçük darbelerde bile zarar görmesi kolaylaşır. İşte bu nedenle cami halısı temizliği yapılırken kimyasal temizleyici kullanılmasından kaçınılmalıdır.

 

Kimyasal temizleyiciler halının ömrünü kısalttığı gibi insan sağlığı açısından da tehdit oluştururlar. Deterjanların güzel kokulu olması değil kimyasal içeriğe sahip olmaması arzu edilmelidir. Kokusunun güzel olması, temizliğin iyi olduğuna işaret etmez.  Üstüne üstlük toplum sağlığı açısından ciddi riskler içerebilir. Bu bağlamda, cami halısı temizliği de halının ömrünü uzatan ve sağlığı etkileyen önemli bir faktördür.

Cami Halısı Fiyatları ile Halı Ömrü İlişkisi

Pek çoğumuz cami halısı alma karar vermeden önce fiyatlarını merak ederiz. Bazen ilk önemsediğimiz konu cami halısı fiyatları olur ve bu nedenle ucuz olan ürünleri tercih ederiz. Sıklıkla görülmüştür ki kaliteden ziyade fiyata odaklanılan alışverişlerde sonuç genelde pişmanlık olmuştur.

 

Bu nedenle cami halısı fiyatları, alım kararınızı verirken kriterlerinizden biri olsa da ilk kriter olmamalıdır. Çünkü bir ürünün kaliteli olması daha uzun süre kullanılması sonucunu getirir. Yani aslında ilk bakışta ucuz olduğunu düşündüğünüz bir cami halısı uzun vadeli düşündüğümüzde sizin için çok pahalıya patlayabilir.

 

Sürekli olarak cami halısı değiştirmek istemiyor ve camiye gelenlerin hem göz zevklerine hem de sağlıklarını önem veriyorsanız kaliteli cami halısı almalısınız. Yani aslında ilk bakışta ucuz olduğunu düşündüğünüz bir cami halısı uzun vadeli düşündüğümüzde sizin için çok pahalıya patlayabilir.

 

Yüner Halı, kaliteli halıları en uygun cami halısı fiyatları ile sizlere sunmaktadır. Sizler de tüm caminizi muhteşem kaliteye sahip cami halıları ile uygun fiyata donatmak istiyorsanız Yüner halı yetkilileri ile görüşebilirsiniz.

Bu sayfayı paylaş: