Denizli, sıcak Ege’mizin sıcak ve vefakâr insanları ile her şeyin en iyisini hak eden, köklü bir tekstil kentidir. İçinde bulunduğu Ege bölgesi ve ünü dünyaya yayılmış horozları ile her an hoşluklarla yaşanacak bir şehirdir. Kadim Anadolu coğrafyasının kadim bir şehri olan Denizli, çok önemli medeniyetlere ev sahipliği etmiştir. İlk çağlardan itibaren Luviler, Hititler, Frigyalılar ve sonradan Bizanslılar bu kentin verimli topraklarından faydalanmışlardır. Selçuklularla birlikte İslam idaresine geçen Denizli, Osmanlı ile birlikte artık bir İslam kenti hüviyetini perçinlemiştir. Kentte İslami eserler art arda yapılmış ve camiler bunun en güzel örnekleri olmuştur. Camilerdeki Denizli cami halısı modelleri ise bu kadim şehrimizi yansıtan güzellik ve kalitesiyle dikkat çekmektedir.

Denizli ilimiz hem tarihi ibadethaneleri hem de yakın dönemin mimari zevkini yansıtan camileri ile dikkatleri çekmektedir. Arasta Camii, Hacıbaki Camii, Un Pazarı Camii, Hatipoğlu Camii, Öküzbattı Mescidi, Delikliçınar Camii ve İlbadı Camii bunların en eskileridir. Bu camiler turistik açıdan da dikkatleri çekmektedir. Yine yakın zamanda inşa edilmiş ancak Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden kesitler taşıyan Dedeköy Camii, Kuyucak Köyü Camii, Dedeli Camii, Kayı Pazarı Camii, Sait Ağa Camii, Sultan Murat Camii ve Cevher Paşa Camii de oldukça etkileyicidir. Bu camilerin ortak noktası ise tekstil kenti Denizli’ye yakışan güzellikteki cami halısı çeşitleridir.

Denizli’deki Cami Halılarında Ortak Özellikler

Denizli camilerinde dikkat çeken en önemli özelliklerin başında kaliteli cami halıları ve bunlara olan ilgi gelmektedir. Tekstil sektöründe uzman olmanın getirdiği yetkinlik sayesinde Denizli halkı en kaliteli halı olan yün cami halısı çeşitlerini tercih etmektedirler. Yüner Halı tarafından üretilen Denizli Cami halısı modellerinde bu hususa çok dikkat edilmektedir. Çok daha uzun süre dayanıklı olan ve kullanıldıkça daha da parlaklaşan Denizli yün cami halısı ürünleri, firmamızın son kalite tesislerinde dokunmaktadır. Kimyasal ürünlerden ve sağlığa zararlı maddelerden mümkün olduğunca kaçınıldığı üretim prosesimiz için gerekli tüm sertifikasyon işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Bazı camiler için Denizli akrilik cami halısı talepleri de gelebilmektedir. Akrilik cami halıları ürünlerimiz, nem ve küfe karşı oldukça mukavemetlidir. Ayrıca çabuk leke tutmayan ve kolay temizlenebilen yapısı ile hijyenik, darbelere dayanıklı özelliğiyle uzun ömürlüdür. Müşterilerimiz tarafından hangi model Denizli cami halısı istenirse istensin, 70 yıllık Güner Halı tecrübesi ile en kalitelisi ayaklarınıza kadar getirilecektir.

Denizli cami halısı talepleriniz halinde standart olarak 2.60 metre en olacak şekilde ve caminin boyunun ölçüsüne göre üretilebilecektir. Camilerin iç yerleşimi ve ilave isteklere göre özel boyutlarda cami halısı imalatı da yapılabilecektir. En uygun Denizli cami halısı modellerimizi görmek ve kaliteyi uygun fiyata edinmek için vakit geçirmeden bizi arayınız. Mail, mesaj ya da telefon vasıtasıyla uzman personelimizden gerekli bilgiler edinilebilecektir.

Bu sayfayı paylaş: