CAMİ HALISI ÜRETİRKEN VE SEÇERKEN YAPILAN HATALAR

Ülkemizde her yıl binlerce cami halısı imalatı yapılıyor. Bir taraftan yeni inşa edilen camiler diğer yandan halısı yıpranmış olan mescit ve camiler için bu halılar kullanılıyor. Desenleriyle, renkleriyle ve ilmek ilmek dokunmasıyla bir sanat eserini andıran cami halıları, bazen kullanıcıları memnun etmiyor. Yapılan hatalı seçimlerin en önemli nedeni bu konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olunmamasıdır. Ancak cami halısı üretimi konusunda uzman olması gereken üreticilerin yaptıkları hatalar nedeniyle kalitesiz imalat yapmanın hiçbir bahanesi olmasa gerek. Biz de bu yazımızda sizlere imalat esnasında yapılan hataları anlatacağız. Bu doğrultuda sizlerin de cami halısı seçimlerinizi yaparken yapacağınız hatalara karşı bir öngörünüz oluşacaktır. Bu ve benzeri konularda çok daha fazla bilgiye erişmek için sitemizde bulunan https://www.yunercamihalisi.com.tr/blog/ linkini tıklayabilirsiniz. Yüner Cami Halıları yetkilileri, aklınıza gelen tüm soru ve sorunlarda bir telefon uzaklığındadır.

Cami Halısı Hammadde Seçiminde Yapılan Hatalar

Bir cami halısı imalatı esnasında en önemli aşamaların başında doğru hammaddenin doğru yerden ve doğru zamanda temin edilmesi gelir. Kaliteli hammaddelerle üretilen cami halıları hem daha kaliteli hem de daha sağlıklı özellikte olacaktır. Oysa maliyetleri düşürmek amacıyla bazı firmaların bu konularda hassas davranmadığı da kesindir. Bu hata ya da ihmal, direkt olarak kullanıcıları etkilemekte, konforlarını ve sağlıklarını olumsuz etkilemektedir. Ayrıca kullanım sürelerinin azalması nedeniyle, ucuz aldım sanılan ürün, cami halısı fiyatları arasında çok pahalıya gelebilmektedir

Bu noktada müşterilerin kaliteli hammaddeyi nasıl ayırt edebileceğini aktarmak faydalı olacaktır. Halı ve diğer tekstil ürünleri hakkında bilgisi olmayan kişilerin bu konuda bir fikir yürütmesi zordur. Ancak en azından üzerinde otururken, dokunurken ya da halının kalınlığını ölçerken bazı bilgiler edinilebilir. Sizlerde hem yumuşaklık hem konfor hem de bir taraftan sık dokunmuş hissi veren cami halıları ile ilgili olumlu düşünebilirsiniz. Ancak sizlere tavsiyemiz, bir bilene danışmak ya da halınızı alırken kurumsal bir firma ile çalışmak olacaktır. Bunları yapmanız sonradan pişman olmanızı engelleyecektir.

Cami Halısı Desen ve Model Seçiminde Yapılan Hatalar

Cami halısı alırken pek çok müşteri, o anki duygu ve heveslerinin etkisiyle çok fazla üzerinde düşünmeden desen seçebilmektedir. Hatta bazen öyle durumlar oluyor ki “en çok sattığınız desen hangisi” gibi sorular, halı imalatçısı firmalara yöneltilebiliyor. Bu tip bir yaklaşım, sizin yanlış seçim yapmanıza ve sonradan pişmanlık duymanıza neden olabilir. Çünkü her caminin şekli, iç dizaynı, renkleri farklıdır. Bununla birlikte o ilin kendine has özellikleri de dikkate alınarak seçim yapılırsa doğru olacaktır.

Bu konularda uzaman olması gereken cami halısı firmaları ise müşterilerinin bu tip yaklaşımlarına engel olabilmelidirler. Zira, cami halı firmaları, sadece satıcı değil aynı zamanda bir danışman olabilme yetenek ve kabiliyetindedirler. Bazen öyle anlar olur ki, firmalar bir an önce sözleşmeyi yapmak ve satışı sonlandırmak telaşına düşerler. Bu duygu yanlışlığı nedeniyle de danışmanlık yerine sadece pazarlamacılık yapma yolunu seçerler. Bu yeteneklerini kullanmamaları, müşterilere karşı yapılan en büyük haksızlık olacaktır. Mutsuz müşteriler ise halı firmalarına ve sektöre yönelik çok olumsuz yorumlar olarak geri dönecektir.

Cami Halısı Fiyatları Konusunda Yapılan Hatalar

Bir malı, müşteriler en uygun fiyata almak, satıcılar ise en yüksek kârla satmak isterler. Bu nedenle cami halısı fiyatları, bu sektördeki en zorlayıcı pazarlık alanlarından biridir. Ekonomideki en temel felsefelerden biri, kalite arttıkça fiyatın da artacağıdır. Müşteriler olarak daha ucuza aldım zannedilen halıların kalitesinin de düşecek olmasını göze almak gerekir. Cami halısı gibi uzun süre ve yoğun olarak kullanılması gereken ürünlerde temel düşünce, kalite olmalıdır. Kaliteden asla taviz vermeden, en doğru ürünü en iyi fiyata almak için gayret edilmelidir. Eğer fiyat düşürülürken, halı firması tarafından ürünün kalitesi de pazarlığa dahil ediliyorsa, bu yaklaşımdan uzak kalınmalıdır.

Cami halısı firmaları ise fiyatlar ve kalite değişimleri konusunda, müşterilerine net ve istikrarlı bilgi vermelidirler. Daha kaliteli bir ürün üzerinden pazarlık yapıp, daha sonra ikinci kalite bir halı üretmekten uzak durmalıdırlar. Aksi halde pek çok kişinin hakkına girilecek, bu durum kimseye bir hayır getirmeyecektir. Cami halısı seçimlerinizde sizlere faydalı olması açısından daha önce hazırladığımız Cami Halısı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken En Önemli 4 Nokta başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Böylece sizin için en doğru seçeneği tercih edecek temel bilgilere erişebileceksiniz.

Yazımızı önemli bir tavsiye ile bitirmek istiyoruz. Bu da cami halısı tercihinizi yaparken kurumsallığını ve profesyonelliğini kanıtlamış, köklü firmalarla iş yapmanızdır. Bu yaklaşımınız, pek çok mutlu müşteri gibi sizin de doğru seçim yapmanızın önünü açacaktır. Yüner Halı ise kurumsallık ve profesyonellik konusunda örnek, köklü bir firma olma açısındansa en doğru adrestir. 70 yıllık bir geçişe sahip olan Yüner Halı, sizlere en iyi halıyı, en sağlıklı şekilde ve en uygun cami halısı fiyatları ile sunmaya devam edecektir.

 

Bu sayfayı paylaş: