Ülkemizin başkenti olması yanında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamalarından itibaren hep en önemli rolleri oynamış bir şehirdir Ankara. Ankara şehrimizin kadim tarihine bakıldığında M.Ö. 3000-2000 yılları arasına kadar uzandığı ve İlk Tunç Çağı’na ait kalıntıların bulunduğu bir tarih kentidir. Ankara’da ilk Müslüman yerleşkeleri ise 13 yüzyıl civarlarında başlamıştır. Orhan Bey’in gönderdiği ordu kumandanı olan oğlu Süleyman Pasa tarafından 1354 yılında Osmanlı idaresi ile tanışması sağlanmıştır. İşte bu tarih sile birlikte Ankara ilindeki İslam eserlerinin sayısı gün geçtikçe artmıştır. Bunların başında da zeminlerinde Türk sanatından esintiler sunan muhteşem ankara cami halısı çeşitleri bulunan camiler gelmektedir.

Ankara’da bulunan camiler hem tarihi hem de son zamanlarda inşa edilmiş modern camiler olarak iki şekilde sınıflandırılmaktadır. Kocatepe, Taceddin Dergâhı ve Hacı Bayram camileri en bilindik tarihi camilerdir. Modern camiler ise son yıllarda Selçuklu ve Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edilmiş olan Doğramacızade Alipaşa, Ahmet Hamdi Akseki, Söğütözü Başyazıcıoğlu, ve Beştepe Millet camileri olarak sıralanabilecektir. Tüm camilerin ortak özelliği ise göz kamaştıran cami halısı çeşitleridir. Ankara cami halısı konusundaki göz zevkini ve kalite anlayışını tarihi camilerden almış ve günümüzdeki camilerde de aynı hassasiyetin aynı şekilde sürmesi sağlanmaktadır. Bu konuda sitemizde yayınlamış olduğumuz Yün Cami Halılarının İlginç Üretim Aşamaları başlıklı yazımız, hammadde temininden montaja kadar Ankara cami halısı üretiminin nasıl olduğunu size aksettirecektir.

Ankara Cami Halısı Yüner’den Alınır

Yüner cami halıları, 1952’de kurulmuş ve sektördeki tecrübesini kalitesiyle birleştirmiş köklü cami halısı üreticilerinin başında gelmektedir.  Firmamız, dede mirası halıcılık işinde, her geçen gün yaptığı yeni yatırımlarla markasını ve kalitesini korumayı başarmış, en modern cami halısı dokuma tezgahlarında, en son teknoloji ile üretime devam etmektedir. Ankara cami halısı talepleriniz halinde bizzat yerinde keşif yapıyor ve teknik ekibimizin ilettiği detay ve ölçülere göre cami halısı üretimimizi başlatıyoruz. Saf Yeni Zelanda yünü ile ve doğal hammaddelerle ürettiğimiz halılarımız Ankara camilerimizin güzelliğine güzellik katacak, ibadetlerinizden aldığınız hazzı arttıracaktır.

İster Ankara yün cami halısı ya da tercihiniz uyarınca Ankara akrilik cami halısı talepleriniz, Yüner Halı tarafından kısa zamanda en kaliteli ve en ucuz cami halısı fiyatları ile üretilecektir. Ankara ilini yansıtan özel model ve desen cami halısı seçiminde bulunabileceğiniz gibi sitemizdeki modellerden de cami halısı seçimi yapabilirsiniz. Üretim aşamasından itibaren en ince detayın bile atlanmayacağını bilmenizi ve montaj esnasında en güzel cami halısı modelleri ile karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Dededen toruna 70 yıla yaklaşan alın teri ile yoğrulan Yüner Cami halıları, Ankara cami halısı isteklerinizi karşılamaktan kıvanç ve mutluluk duyacaktır.

Bu sayfayı paylaş: