Manisa Cami Halısı

Cami halısı deyince aklımıza gelen ilk il Manisa’dır. Manisa’nın Demirci ilçesi cami halısı sektörünün doğduğu ve en yaygın olduğu beldelerden biridir. Çok eski zamanlardan beri el dokumacılığı ile başlayan Demirci cami halısı sektörü artık rüştünü ispat etmiştir. İlmek ilmek emek emek dokunan el dokuması halılarından günümüzde devasa makinelerle üretilen makine cami halıları üretimine geçiş yapılmıştır. Cami halıları Manisa ili ve ilçelerinde çok üretilmekte ve ülkemizin her yerine gönderilmektedir. Demirci cami halısı ile donatılan camilerde çok daha sağlıklı ve konforlu bir ibadet ortamı sağlanmış olmaktadır. Demirci ilçesinin bilinen en eski cami halısı üreticilerinden biri Yüner Cami Halıları olarak bilinmektedir. Tam 70 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Yüner Halı tarafından hazırlanan bu yazımızda Demirci ve Manisa cami halıları ile ilgili bilgiler vereceğiz.

Manisa Camilerindeki Muhteşem Cami Halılarını Gördünüz mü?

Manisa ilini gezdiğimizde irili ufaklı, eski yeni çok sayıda cami ile karşılaşırsınız. Şehzadeler kenti olarak bilinmesinden olsa gerek özellikle Osmanlı döneminde, şehrimize çok fazla sayıda cami yapılmıştır. Çeşnigir Cami, Sultan Cami, Muradiye Cami ve Hacı Yahya Cami bu göz kamaştıran camilerden bazılarıdır. Manisa cami halıları ile donatılmış bu camilerde gezmek de ibadet etmek de ayrı bir keyif verecektir. Sonrasında mesir macunu ve sultan çayı ile gününüzün keyfi daha da arttırılabilir. Manisa camilerinde, cami halıları kalitesi ve genel olarak yün cami halısı kullanılmış olması dikkatleri hemen çekmektedir. Halının merkezinde olmanın getirdiği bilinçten olsa gerek genel olarak sağlık ve konfor ile uzun süreli kullanıma müsait olması nedenleriyle yün cami halıları tercih edilmektedir.

Yüner Halı’dan Manisa’ya Özel Muhteşem Kampanyaları Duydunuz mu?

Cami halısı Manisa ili ve çevresindeki ilçeler için Yüner Halı tarafından üretilmeye devam etmektedir. Akhisar Cami halısı, Turgutlu cami halısı, Salihli Cami halısı ya da Demirci halısı talebiniz var ise hemen bizi arayınız. En kaliteli ve türk motiflerinin en güzelleriyle bezenmiş cami halısı modellerimizi Demirci’de bulunan fabrikamızı ziyaret ederek görebilirsiniz. Manisa cami halısı ve ilimize özel kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizi arayınız. Cami halısı fiyatları ve diğer konulardaki sorularınız için biz buradayız, arayın cevaplayalım.

Bu sayfayı paylaş: