CORONA VİRÜSÜNE KARŞI CAMİLERDE ALINABİLECEK EN ÖNEMLİ 3 TEDBİR

Camiler, bizim için çok kutsal mabetlerdir. Dini açıdan özel gün ve geceler başta olmak üzere çok yoğun kalabalıklar camilerin içinde bulunurlar. Kalabalık ortamlar, bakteri ve virüsler için en uygun çoğalabilecekleri alanlardır. Dünya gündemini yakından meşgul eden Corona virüsü ise özellikle kalabalık ortamları çok seviyor. Devletimiz corona virüsüne karşı çok çeşitli tedbirler alarak konuya olan hassasiyeti gösterdi. Peki bir cami halısı firması olan Yüner Halı olarak, camilerimizde hangi önlemlerin alınmasını tavsiye ediyoruz? Özellikle cami halıları açısından yapacağımız bu değerlendirme hem cami cemaati hem de cami halısı almayı planlayanlar için faydalı olacaktır.

  1. Virüs Tehlikesi Geçene Kadar Camilerde Bulunmayı Ertelemek

Dinimiz, kolaylık dinidir ve insan sağlığına çok önem vermektedir. İnsan sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek afet ve salgın gibi durumlarda, din adamlarının görüşleri doğrultusunda camilerin kullanılmasından vaz geçilebilmektedir. Geçici bir süreliğine alınacak bu tedbir sayesinde, halkın sağlığının daha kötüye gitmesinin önüne geçilebilecektir. Bu nedenle Yüner Halı olarak, alınan kararlara ve ikazlara uyulmasını ve geçici bir süre camilerde bulunmamanızı tavsiye ederiz.

  1. Genel Hijyen Kurallarına ve Cami Halısı Temizliğine Dikkat Etmek

Corona virüsünden en az zararla kurtulmak için ilk ve en önemli tedbir kalabalıklardan uzaklaşmak olarak düşünülebilir. Buna rağmen bizce camilerde hijyen kurallarına uymak da çok hassas bir husustur. Özellikle kapı ve pencere kollarının temizlenmesi, giriş ve çıkışlarda dezenfektan kullanılması önem arz etmektedir. Görevliler tarafından camilerin daha sık havalandırılması da bu hijyen kuralları arasındadır. Soğuk algınlığı belirtileri olan kişilerin camilere gelmemesi, maske kullanması da kişilerin alabileceği önlemlerin başındadır.

Genel hijyen ve temizliği etkileyen hususların en başında gelenlerden biri de cami halıları temizliğidir. Virüs ve bakterilere karşı korunmak istiyorsak, ortamdaki her şey gibi cami halısı temizliğinde de azami hassasiyet gösterilmelidir. Cami halıları virüslerin yayılmaya başladığı dönemlerde daha sık aralıklarla temizlenmelidir. Temizlik esnasında kimyasal kullanılmamasına gayret edilmelidir. Cami halıları temizlenmesinin yanı sıra cami ortamının sürekli olarak havalandırılması ile bakteri ve virüslere karşı bir koruma sağlanabilecektir.

  1. Cami Halısı Seçiminde Hassasiyet göstermek

Camilerden şimdilik uzak kalmak ve cami içerisinde hijyen kuralları ile cami halısı temizliğine özen göstermek herkes için faydalı sonuçlar verecektir. Bununla birlikte bu tip zamanlarda problemlerin temelinden halledilebilmesi için daha keskin kararlar alınabilmelidir. Cami halısı seçimini tam da bu aşamada tekrar gözden geçirmek faydalı olacaktır. İşte bu nedenle cami halısı seçiminde yapılan bariz hataları ve dikkat etmeniz gereken hususları tekrar vurgulayacağız.

Ülkemizde genellikle iki tip cami halısı ticareti yapılmaktadır: Yüner Halı gibi köklü firmalar tarafından üretilen yün cami halıları ve bunlara muadil olarak üretilmekte olan akrilik cami halıları. Herkesin malumudur ki yün cami halıları, doğaldır ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. İnsan sağlığı açısından çok önemli olan bu iki özellik sayesinde bu halılar, alerjik reaksiyonları olan kişilerin de rahatlıkla kullanabileceği ürünler arasındadır. Yün cami halıları fiyat olarak nispeten biraz daha pahalıdır. Ancak daha sağlıklı olması yanında kullanım süreleri açısından değerlendirme yapıldığında da en uygun fiyatlarla satışa sunulduğu ortaya çıkacaktır.

Daha ucuz olması nedeniyle tercih edilen akrilik cami halıları ise petrol türevi sentetik ipliklerle üretilen halılardandır. Petrol türevi her üründe olduğu gibi akrilik cami halısı kullanımı sonrası da tüm canlılar, kanserojen etkilere maruz kalınabilmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar ışığında bu tip ürünlerin hücre yenilenmesi kabiliyetini de azalttığı bilgisine erişilmiştir. Sentetik bazlı cami halısı almak ve bu tip kanserojen ürünleri kullanmak toplum sağlığı açısından bizim bilmediğimiz başka zararlara da neden olacaktır. İşte bu nedenlerle doğal ve sağlıklı yün cami halısı almak gerekmektedir.

Cami halısı seçimi hem günümüzdeki Corona virüsüne hem de diğer bulaşıcı hastalıklara karşı ön tedbir açısından hassasiyetle yaklaşılması gereken bir aşamadır. Bu seçim esnasında, cami halısı pazarlamacılarının sizleri yanıltmasına müsaade etmeyiniz. Cami halısı özelliklerini ve yün olup olmadığını ısrarla sorunuz. Böylece hem kendi sağlığınız hem de cami cemaatinin sağlığı açısından doğru bir karar vermiş olacaksınız. Kafanıza takılan her türlü soru ve sorun karşısında Yüner Halı yetkilileri ile görüşebilirsiniz. Sizlere her türlü konuda ve ücretsiz danışmanlık hizmeti vermek bizim için bir onurdur. Ayrıca toplumca sağlık açısından zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda, cami halısı uzmanlığımızı sizlerle paylaşmak toplumsal bir vazifemizdir.

Yüner Halı kalitesi ve profesyonelliği ile tanışmak için hemen bizi arayınız. En uygun cami halısı fiyatları ve en kaliteli cami halıları arıyorsanız tercihiniz Yüner Halı olsun. Ücretsiz keşif hizmetini Türkiye’nin her ili için verdiğimizi de bilmenizi isteriz. Hemen arayın

Bu sayfayı paylaş: