Evliya Çelebi seyahatnamesinde sıkça adı geçen Bilecik, tarihi açıdan çok önemli bir kavşak noktasındadır. Günümüzde de her açıdan güzide bir il olma özelliğini koruyan ilimizde irili ufaklı pek çok cami bulunmaktadır. Bilecik ilinde Dedeoğlu Cami, Osmanlı Cami ve Orhangazi Cami gibi asırlardır ayakta kalabilmiş müstesna tarihi camiler vardır. Her birinin ortak özelliği, Bilecik cami halısı çeşitleriyle çok farklı ve ilgi çekici olmasıdır.

Tarihi Camilerdeki Bilecik Cami Halıları Farkı

Bundan 6-7 asır önce inşa edilmiş olan tarihi camiler ve ibadethanelerdeki yün cami halıları, Bileciklilerin çok dikkatini çekmektedir. Özellik ve güzelliklerini halen korumakta olan bu cami halıları, camilere ayrı bir hava katmaktadır. Öyle ki camilerdeki ses akustiğinin mükemmel olması için bile cami halısı seçimine dikkat edildiği ifade edilmektedir. Bu nedenle de tarihi camiler, Bilecik cami halısı açısından örnek mekanlar olarak görülmektedir.

Yeni camilerde ise ekonomik şartlar göz önüne alınarak akrilik cami halısı seçimi yapılabildiği göze çarpmaktadır. Son yıllarda imal edilen akrilik cami halıları, kalite ve özellikler açısından yün cami halısı ile yakın özellikler sergilemektedir. Birebir aynı kalitede olmasa da halkın tercihi bu yöne kayabilmektedir.

Yüner Cami Halıları: Bir Dünya Markası

Bilecik camilerimiz, turistler tarafından en çok merak edilen tarihi eserlerdir ve adeta bir dünya markası hüviyetindedir. Bu denli ilgi gören yapıların içerisinde en çok dikkat çeken Bilecik cami halıları da bir dünya markası olmalıdır. Be nedenle de 70 yıla yakın köklü bir tarihe sahip Yüner Halıyı tercih edebilirsiniz. En uygun cami halısı fiyatları ve kalite Yüner Halı’da…

Bu sayfayı paylaş: