Ticaret yollarının kavşak noktası olan İzmit son yıllarda büyük gelişim ve değişim gösterdi. Artan ticari faaliyetler beraberinde nüfus artışı getirse de Kocaeli halkı, gelenek ve göreneklerini sürdürmekte ısrarlı. Yeni Kocaeli camileri de aynen atalarımızdan yadigâr camilerde olduğu gibi aynı özen ve intizam ile yapılıyor. Kocaeli cami halısı ise yeni camilerin en dikkat çekici unsurlarının başında geliyor.

İzmit Cami Halıları: Bir Estetik Harikası

Cami halıları İzmit halkının önem gösterdiği konulardan biri. Camiler yapılırken, estetik ve göz zevkine verilen dikkat, cami halısı seçiminde de görülüyor. Özellikle yün cami halısı tercihlerinin Kocaeli cami halısı seçiminde ilk sıralarda olduğu gözlemleniyor. İlimizdeki bazı camilerde ise temizlenme kolaylığı ve daha uygun fiyatı ile dikkat çeken akrilik cami halıları temin edildiği de dikkatlerden kaçmıyor. Ancak her isi tercihte de Kocaeli cami halıları estetik yönden harika görüntüler sergiliyor.

Kocaeli Cami Halıları Nereden Alınır?

Kocaeli cami halısı arıyorsanız aslında 70 yıla yakın tecrübeye sahip Yüner Halı’ya yakınlaştınız demektir. Halıkent Demirci’den doğan Yüner Halı, Kocaeli cami halısı konusunda da önemli referanslara sahip bir markadır. Kartepe’deki Eski Petrol Cami, Gebze’deki Keresteciler Sitesi Mescidi, İstasyon Yeni Cami ile Kocatepe Cami ve Merkez’de bulunan Umuttepe Cami ürünlerimizi görmeniz açısından ziyaret edilebilecektir. Cami halısı istiyorsanız, önce Yüner Halı aranır.

Bu sayfayı paylaş: