Ege’de bir incidir Kütahya. Dünyaca ünlü el emeği göz nuru çinileri ile ismi sınırlar ötesinden bile rahatlıkla bilinen bir mekandır burası. Türk mimarisinin ve el sanatlarının en güzel örneği olan çiniler, kentteki tüm tarihi yapılarda bizleri büyülemektedir. Şehrimizde bulunan tüm camilerimiz, iç ve dışıyla bu muhteşem çinilerden nasibini almıştır. Öyle ki Kütahya cami halısı çeşitleri bile bazı durumlarda bu çinilerden esintiler sunmaktadır.

Kütahya Camilerindeki Muhteşem Cami Halılarının Sırrı

Aslına bakılırsa genlerinde, tüm dünya tarafından takdir edilen çiniler gibi bir estetik harikası barındıran bir halkın, camilerinin de güzelliği normaldir. Bununla birlikte Kütahya cami halıları, hemşerilerimizin estetik anlayışları yanında, kalite zevklerini de ortaya koymaktadır. Yapılan incelemelerde eski ve yeni camilerin pek çoğunda uzun yıllar evsafını koruyan yün cami halısı tercih edildiği göze çarpmaktadır. Bazı camilerin konumları ve durumları itibarıyla, akrilik cami halısı seçildiği de görülmektedir. Ancak Kütahya cami halısı denildiğinde estetik güzellikler ile şehri yansıtan özelliklerin bir şemsiyede eritildiği gözlerden kaçmamaktadır.

Kütahya Cami Halıları Fiyatı

Kütahya ilinde Simav, Tavşanlı, Çavdarhisar ve Merkez ilçelerinde pek çok camide Yüner Halı tarafından imal edilmiş cami halıları bulunmaktadır. Sizler de https://www.yunercamihalisi.com.tr/en/yurtici-referanslarimiz/ adresinde referanslarımız bölümünü inceleyerek, bilgilere erişebilirsiniz. Yüner Halı olarak, Kütahya cami halısı fiyatları bakımından çok iddialıyız. Desen, yün ve boyutlara göre değişkenlik gösteren cami halısı fiyatları için bizi arayabilirsiniz. En uygun fiyatlar ve en üst kalite size bir telefon uzaklığında…

Bu sayfayı paylaş: