Düzce ismi yaşanan depremler ile bilinir olsa da son yıllarda oldukça gelişmeye başlamış modern illerimizden biri halini almıştır. Tarihsel süreç içerisinde Türk ve İslam tarihinde önemli roller üstlenmiş bir bölgedir. Düzce cami halısı denildiğinde ise Düzce’ye özgü desenler ve iklim şartlarına uygun olarak hazırlanmış yün cami halıları hemen akla gelmektedir.

Düzce Camilerinin İlginç Özellikleri

Düzce’nin camilerinin çok ilginç bir özelliği vardır. Çantı tipi denilen ve bir diğer adı Cuma camileri olarak adlandırılan tarihi camiler revaçtadır. Bölgenin çok yağış alması nedeniyle ahşap kütükler hiç çivi kullanılmadan çantı tekniği ile camiler oluşturulmuştur. Köylerden gelen halk, özellikle Cuma namazı için bu camileri kullanmışlardır. Orhan Gazi Camii ve Hemşin Köyü Camii bu tip yapılara verilebilecek en iyi örneklerdendir. Bununla birlikte tüm camilerde bulunan Düzce cami halıları da bu muhteşem yapıların güzelliklerine ayak uydurmaktadır.

Düzce Referanslarımızı Gördünüz mü?

Düzce’de bulunan Nuri Osmaniye Camii ile Kiremit Camii, Yüner cami halıları ile donatılmış ibadethanelerimizdendir. Her ilmeğinde bir emek olan yün cami halısı ürünlerimizin Düzce’ye yakışan en seçkin modellerini yerinde görmek için bu camileri ziyaret edebilirsiniz. Düzce cami halısı imalatında öncü ve lider marka olan Yüner Halı ile tanışmanız, cami halısı seçiminizi kolaylaştıracaktır. Kalite, güven ve bütçenize en uygun cami halısı fiyatları için hemen bizi arayın. Akrilik cami halısı ya da yün cami halısı seçimini size bırakıyor ama asla kaliteden taviz vermiyoruz…

 

Bu sayfayı paylaş: