Camiler, Müslümanların ibadetlerini huşu içerisinde yaptıkları, içinde bulunmaktan bile huzur duydukları kutsal mekanlardır. Tarihsel süreçte de görüleceği üzere, atalarımız cami mimarisine çok önem vermişler, estetiklik ve sağlamlık açısından özenli yapılar inşa etmişlerdir. Camilerin iç kısımlarında hattatlık sanatının en güzel örneklerinin sergilendiği sanatsal yazılar ile beraber en çok dikkat çeken kısımlar cami halıları olmaktadır. Bu nedenle de cami halısı seçimi, bir camideki estetik bütünlüğü sağlayan en önemli ayrıntılardan biri olacaktır. Cami halısında aranması gereken özellikler ise aşağıda kısaca sıralanmıştır:

Kolay Temizlenebilir ve Koku Tutmaz Özellikte Olması

Camiler, oldukça yoğun kullanıldığından ve halıların üzerine çıplak ayakla ya da çoraplı olarak basıldığından dolayı cami halıları daha hızlı kirlenebilmektedir. Bu yüzden cami halıları daha sık temizlenmeli ve hijyenik olması sağlanmalıdır. Kalitesiz ve dokuma sıklığı açısından uygun nitelikte olmayan cami halıları, tozu ve kiri içine hapsetmekte, bu da halıların arzulanan şekilde temizlenememesine neden olmaktadır. Cami cemaatinin sağlığını tehdit eden bu durumun önüne geçmenin en temel yolu, halıların kolay temizlenebilir özellikte imal edilmesidir. Kolay temizlenebilmesi yanında son teknolojik gelişmeler sayesinde koku tutmaz özellikte olan halılar da ibadetlerin daha huzurlu ve ahenkli yapılmasına yardımcı olacaktır.

Isı ve Ses Yalıtımı Sağlaması

Cami halısı seçiminde diğer önemli bir husus da ses ve ısı yalıtımına sahip halıların seçilmesidir. Kaliteden taviz verilmemiş, dokuma sıklığında hassas davranılmış ve özellikle yünden imal edilmiş halılar, bu konuda ilk tercih sebebi olmalıdır. Ses akustiğini bozmadığı gibi, ısı sarfiyatını da azaltma özelliğine sahip cami halıları ile camilerde sağlanmak istenen huzurlu atmosfer daha kolay elde edilebilecektir.

Antimikrobik ve Antistatik Özelliklere Sahip Olması

Cami halıları uzun süreli kullanımlarda bakteri, küf, mantar ve buna benzer insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların kolay üreyebildiği ortamlar haline gelmektedirler. Bu maddelerin üremesi, sağlıklı bireyler için ciddi problemlere yol açabileceğinden, bunları önlemek için cami halısı imalatı esnasında bazı işlemler uygulanmalıdır.

Antistatik özelliğe sahip halılar ise, çevresel faktörler nedeniyle oluşan elektrostatik yükü, insanları olumsuz etkilemeyecek şekilde dengeli dağıtmaktadırlar. Bu sayede çevreden gelen radyasyon, negatif elektrik ve benzeri etkilerin insanların enerjisini azaltmasının, ruh halleri ile maneviyatlarını bozmasının da önüne geçilecektir.

Alev Almaz & Kolay Tutuşmaz Özelliğe Sahip Olması

Yangın, hiç istenmese de sık sık karşılaşılan afetlerin başında gelmektedir. Küçük bir kıvılcımda dahi kolaylıkla tutuşan tekstil malzemeleri yangının daha kolay yayılmasına neden olacaktır. Muhtemel bir yangın tehlikesine karşın, cami halısı seçerken daha sık dokunmuş ve kolay alev almayacak kalitede halıların tercih edilmesi ile daha güvenli bir ortam sağlanacaktır.

Renk, Doku, Desenler ve Maliyet

Cami halısı seçerken halının renkleri, doku ve desenleri ile maliyeti de seçim kriterlerinde önemli bir yer tutmaktadır. Bunun için de işinin ehli, kurumsal, referansları sağlam ve köklü firmaların tercih edilmesi faydalı olacaktır.

Yüner cami halıları, 1952’de kurulmuş ve 70 yıla yaklaşan köklü bir geçmişe sahip olmasıyla sektördeki rüştünü ispat etmiş bir firmadır. Firmamız tarafından üretilen yüncami halısı çeşitlerimizin her biri alev almaz, ısı ve ses yalıtımı açısından mükemmel, antibakteriyel ve antistatik özelliklere sahiptir. Akrilik cami halısı çeşitlerimizin de içinde olduğu diğer halılarımız da insan ve çevre sağlığına saygılı proseslerle üretilmiş olup hijyenik, koku tutmayan, renklerini yıllarca koruyan ve güve yapmayan yapıya sahiptir.

Kaliteden ödün vermeyen ve tecrübesini her bir ilmeğe nakşeden Yüner cami halıları, tüm ürünlerinde 2 (iki) yıl garanti imkânı sunmaktadır. Özel sipariş ile hazırlayacağımız tüm cami halısı çeşitlerimiz beğeninize sunulmakta olup kalite ve uygun fiyatlar, garantimiz altındadır.  Yüner Cami Halıları, temenni ile değil azim, gayret, çalışma ve son model teknoloji ile bu seviyelere ulaşmıştır. Kalitemizle tanışmak için lütfen bizi arayınız.

Bu sayfayı paylaş: